Dereotlu Poğaça (Mayasız)

Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram margarin eritilmiş
  • Aldığı kadar un

Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sıvı gereçleri bir kapta homojen olana kadar karıştıralım. Kabartma tozu ve unu ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim, ince ince doğranmış dereotunu koyup, bir çeşit daha yoğuralım.
  2. Ceviz büyüklüğünde hazırladığımız poğaçaları tepsiye dizelim üzerine 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlI kaşığı yoğurt karıştırıp sürelim. Ben susam tercih ettim çörek otu da olabilir.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim şimdiden afiyet olsun 😇
  4. Buzluktada rahatlıkla saklanabilir ben kalanını buzluğa atıyorum. Çözüldükten sonra 2 dakika mikrodalgada pamuk üzere oluyor.

Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patetesli Dört Baklagilli Çorba
Nefis Kurabiye
Bebek Mücveri +1 Yaş
Kuru Üzümlü Pudingli Kek
Patatesli Mantı
Fırında Karnabahar
Hdabla | © 2025 |