Dereotlu Poğaça (Mayasız)
Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet dereotu
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin eritilmiş
- Aldığı kadar un
Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm sıvı gereçleri bir kapta homojen olana kadar karıştıralım. Kabartma tozu ve unu ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim, ince ince doğranmış dereotunu koyup, bir çeşit daha yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde hazırladığımız poğaçaları tepsiye dizelim üzerine 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlI kaşığı yoğurt karıştırıp sürelim. Ben susam tercih ettim çörek otu da olabilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim şimdiden afiyet olsun 😇
- Buzluktada rahatlıkla saklanabilir ben kalanını buzluğa atıyorum. Çözüldükten sonra 2 dakika mikrodalgada pamuk üzere oluyor.
Dereotlu Poğaça (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










