Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu)
Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biberi ️
- 1 adet yeşil biber
- Domates salçası (isteğe bağlı)
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Alt tabanı için;
- 2 adet patates (büyüklük ve küçüklüğünü ıspanak durumunuzda nazaran ayarlayın büsbütün tabanını kapatacak kadar olması kâfi olacaktır)
Beşamel sos için;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak güzelce yıkadığımız ıspanaklarımızı evvel soğanını kavuralım. Sonra sırasıyla yeşil biber, kırmızı biber ekleyerek karıştıralım ve daha sonra ıspanağımızı ek edelim. Tuzunu da ayarladıktan sonra pişmeye bırakalım.
- Diğer tarafta daire formunda kestiğimiz patatesleri tavamızda biraz pişirelim.
- Pişirdiğimiz patatesleri alt taban olarak borcamımıza yerleştirelim.
- Üstüne hazırladığımız ıspanak harcını da ek edelim.
- Beşamel sosumuzu hazırlayalım. Birinci olarak tereyağını erittikten sonra unumuzu ekleyerek kokusunu çıkıp hafif rengi dönene kadar karıştıralım.
- Sütümüzü de ek ederek yoğunlaşana kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatabiliriz. Tuzunu ve birazcık da karabiber eklemeyi unutmayalım.
- Hazırladığımız beşameli de ıspanağımızın üstüne dökebiliriz.
- Son olarak da rendelediğimiz kaşarları da üzerine ekleyerek evvelden ısıttığımız yüksek derecede fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri kızaran yemeğimiz servise hazırdır. Deneyeceklere şimdiden afiyeett olssuunnn 💖💖
Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












