İrmikli Ağlayan Pasta
İrmikli Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilya
Kremşantisi için:
- 1 paket kremşanti (75 gram)
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Ev üretimi çikolata sosu için:( hazır kullanılabilir)
- 250 ml süt
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığın tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kahvaltılık sürme çikolata
Üzeri için:
- Çikolata parçaları
İrmikli Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao, irmik, şeker tencereye koyup karıştırıyoruz sonra üzerine sütü ekliyoruz ocağa alıyoruz.
- Pişirdikten sonra vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz borcama alıp, dolaba atıyoruz süratli soğusun diye.
- Kremşantiyi hazırlıyoruz onuda dolaba atıyoruz, soğuduklarında kremşantiyi üstüne ekliyoruz.
- En son çikolata sosu hazırlayıp oda soğuduğu vakit üstüne döküp, istediğimiz üzere süsleyip, dolaba atıyoruz. Afiyet olsun.
Not:Tüm materyalleri soğuduktan sonra borcamda birleştirin aksi halde çikolata sosla krem şanti birbirine karışır.
İrmikli Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







