İrmikli Ağlayan Pasta

İrmikli Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilya

Kremşantisi için:

  • 1 paket kremşanti (75 gram)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Ev üretimi çikolata sosu için:( hazır kullanılabilir)

  • 250 ml süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığın tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kahvaltılık sürme çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata parçaları

İrmikli Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yemek kaşığı dolusu kakao, irmik, şeker tencereye koyup karıştırıyoruz sonra üzerine sütü ekliyoruz ocağa alıyoruz.
  2. Pişirdikten sonra vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz borcama alıp, dolaba atıyoruz süratli soğusun diye.
  3. Kremşantiyi hazırlıyoruz onuda dolaba atıyoruz, soğuduklarında kremşantiyi üstüne ekliyoruz.
  4. En son çikolata sosu hazırlayıp oda soğuduğu vakit üstüne döküp, istediğimiz üzere süsleyip, dolaba atıyoruz. Afiyet olsun.

Not:Tüm materyalleri soğuduktan sonra borcamda birleştirin aksi halde çikolata sosla krem şanti birbirine karışır.

İrmikli Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşar Peynirli Sütü Domates Çorbası
Krep (Akıtma)
Çıtır Çıtır Pizza Börek
Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Havuç Tarator
Pasta Tarifi
Hdabla | © 2025 |