Peynirli Pişi-Çiğ Börek

Peynirli Pişi-Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket maya
  • 8 adet kesme şeker
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağı

İç harcı için;

  • 1 su bardağı kaşar loru
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Peynirli Pişi-Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurt tuz şeker mayayı karıştırdım 15 dakika beklettim sonra karışıma yumurta, karbonat, sirke ekledim sonra denetimli halde un ekledim yumuşak bir hamur elde ettim, yarım saat üzeri kapalı halde beklettim.
  2. Sonra iç harcı için; lor, maydanoz karabiber, kırmızı biberi karıştırdım.
  3. Küçük mandalina büyüklüğünde hamur alıp, merdane ile tabak büyüklüğünde açtım iç harcı koyup kapattım, kenarları açılmasın diye çatalla bastırdım.
  4. Yağı tavaya alıp ısıttım, ısınan yağda gerili önlü kızarttım. Afiyet olsun.

Peynirli Pişi-Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sandviç Ekmeği (Pastane Ekmeği)
Patatesli Tavuk Butları
Kolay Meyveli Tartolet
Kremalı Tavuklu Sebzeli Erişte
Pratik Glutensiz Waffle Tarifi
Gerçek Madlen Kek (Madeleines)
Hdabla | © 2025 |