Etli Kuru Bamya

Etli Kuru Bamya Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek tabağı kuru bamya (ve haşlamak için sıcak su)
  • 250 gram kuşbaşı et
  • Sıvıyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limonun suyu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 6 su bardağı sıcak su

Etli Kuru Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru bamyayı sıcak suya koyup 30 dk kaynatalım ve suyunu süzelim.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı tencerede kavuralım ve eti ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Biberi de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edelim ve domatesi de ekleyelim.
  4. Tuz, limon, pul biber, karabiber ve limon suyunu da ek edip suyu da ekledikten sonra haşlayıp suyunu süzdüğümüz bamyayı da ek edelim karıştırıp tencerenin kapağını kapayalım.
  5. 30 dk orta ateşte pişirelim ve yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.

Etli Kuru Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Pankek Tarifi (Videolu)
Çilekli Pasta
Dana Yürek
İzmir Köftesi (Tencerede)
Pizza Poğaça
Kaşarlı Kabak Çekirdekli Modern Köfte
Hdabla | © 2025 |