Etli Kuru Bamya
Etli Kuru Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek tabağı kuru bamya (ve haşlamak için sıcak su)
- 250 gram kuşbaşı et
- Sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet limonun suyu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 6 su bardağı sıcak su
Etli Kuru Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru bamyayı sıcak suya koyup 30 dk kaynatalım ve suyunu süzelim.
- Yemeklik doğranmış soğanı tencerede kavuralım ve eti ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Biberi de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip karıştırmaya devam edelim ve domatesi de ekleyelim.
- Tuz, limon, pul biber, karabiber ve limon suyunu da ek edip suyu da ekledikten sonra haşlayıp suyunu süzdüğümüz bamyayı da ek edelim karıştırıp tencerenin kapağını kapayalım.
- 30 dk orta ateşte pişirelim ve yemeğimiz servise hazır, afiyet olsun.
Etli Kuru Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















