Kuzu Etinden Kavurma

Kuzu Etinden Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gram iç yağ (döş )
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuzu Etinden Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etlerimizi sudan geçirip süzüyoruz.
  2. İç yağımızı küçük kuşbaşı doğrayıp tavamıza yerleştiriyoruz.
  3. Üzerine etimizi ek edip ,tencere kapağı kapalı formda, orta ateşte kendi suyunu yağını salıp pişene kadar ortada karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Ocağı kapatmaya 5 dak kala tereyağını ,tuzu ek edip ,yağ eriyene kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.
  5. Hazırladığımız tepsiye kavurmayı döküyoruz.
  6. Soğuduktan sonra buzlukta düzgünce donduruyoruz.

Not:ben daha sonra yemeklik üzere ,sabah çocuklara kavurmalı yumurta yapmak için ve ya yemeklere koymak için bir pişirimlik kesip buzdolabı poşetlerine ayırıyorum. Afiyet can olsun 🙏şifa olsun 🙏

Kuzu Etinden Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Yağlaması
Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Meyve Soslu Tart Kek
Fırında Etli Biber Dolması – Lokum Gibi, Mis Gibi (Videolu)
Soslu Makarna
Zeytinli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |