Kabak Yemeği

Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucu ile kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Malzemeleri kişi sayısına nazaran artırabilirsiniz

Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan küp küp ve biberi yemeklik doğrayalım uygun bir tencerede zeytinyağı ve sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Salçamızı ve baharatlarımızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
  3. İstediğimiz halde doğradığınız kabakları ben evvel bir çatal yardımıyla etrafını çizdim ikiye bölüp 1 cm kalınlığında doğradığım.
  4. Kabakları ekleyerek yıkanmış pirinçi ek edip 1-2 çeşit karıştıralım fazla karıştırmaya itina gösterelim.
  5. Son olarak üzerine 1. 5 su bardağı kadar su ek edelim, tuzunu atıp tadım yaptıktan sonra kısık ateşte pirinçler açılana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Kemiğinden Löp Löp Düşen Kıvırcık Kuzu Kol Ve Kuzu İncik
Fırınlanmış Susamlı Havuç Mezesi
Rengarenk Kış Salatası
Çıtır Mezgit Fileto (Fish And Chips)
Straganoff Kremalı Mantarlı Et Sote
Hdabla | © 2025 |