Çilekli Magnolia

Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker 3/4
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket burçak
  • 1 su bardağı fındık içi
  • Çilek

Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için tencereye 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 1 paket krema, 1 su bardağından bir parmak eksik şeker,1 paket vanilya,1 yumurta, 2 yemek kaşığı mısır nişastası ocağa alınır.
  2. Malzemeler tel çırpıcı ile yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırılır.
  3. Üzerine streç kapatılıp soğumaya bırakılır( üzeri kabuklanmaması için).
  4. Diğer taraftan burçak ve fındık rondodan geçirilir.
  5. Soğuyan muhallebi 2 dk olacak biçimde misketle çırpılır.
  6. Sunum evresi için: kupların tabanına robottan geçirilen fındık ve burçak 1 yemek kaşığı olacak biçimde kuplara eşit ölçülerde konulur.
  7. Kupların kenarlarına dilimlenmiş çilekler dizilir.
  8. Üzerine muhallebi harcı dökülür.
  9. Tekrardan üstünü kaplayacak formda bisküvi ve fındık karışımı eklenir.
  10. Üzerini çilek dilimiyle süsleyebilirsiniz. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.

Çilekli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Makarna Şöleni
Havuçlu Yulaf Lapası
Portakallı Fındıklı Kurabiye
Arabaşı Çorbası
Enginar Dolması
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |