Çilekli Magnolia
Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 4 yemek kaşığı un
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker 3/4
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1 paket burçak
- 1 su bardağı fındık içi
- Çilek
Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için tencereye 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 1 paket krema, 1 su bardağından bir parmak eksik şeker,1 paket vanilya,1 yumurta, 2 yemek kaşığı mısır nişastası ocağa alınır.
- Malzemeler tel çırpıcı ile yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırılır.
- Üzerine streç kapatılıp soğumaya bırakılır( üzeri kabuklanmaması için).
- Diğer taraftan burçak ve fındık rondodan geçirilir.
- Soğuyan muhallebi 2 dk olacak biçimde misketle çırpılır.
- Sunum evresi için: kupların tabanına robottan geçirilen fındık ve burçak 1 yemek kaşığı olacak biçimde kuplara eşit ölçülerde konulur.
- Kupların kenarlarına dilimlenmiş çilekler dizilir.
- Üzerine muhallebi harcı dökülür.
- Tekrardan üstünü kaplayacak formda bisküvi ve fındık karışımı eklenir.
- Üzerini çilek dilimiyle süsleyebilirsiniz. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edilebilir.
Çilekli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







