Borcam Pastası
Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema
Pandispanyayı ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Arası için;
- 1 büyük muz
- 1 kase çilek
- 1 avuç frambuaz
Ganaj için;
- 200 gram krema
- 200 gram çikolata
Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları sarısını beyazını ayırmadan şekerle birlikte mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Sonrasında sütü ekleyip bir cins karıştıralım.
- Kuru materyallerin tümünü eleyerek bir kaba alalım.
- Yavaş yavaş yumurtalara ekleyerek spatula ile karıştıralım.
- Altına yağlı kağıt serilmiş borcama dökelim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Pandispanya pişerken bizde kremamızı hazırlayalım.
- Un, nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü tencereye alalım.
- Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocağı söndürelim.
- Üzerini streç yada buzdolabı poşeti ile hava almayacak biçimde kapatıp soğmaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebimize 100 ml yani yarım su bardağı krema ekleyip mikserle çırpalım.
- Pandispanyayı karşıt çevirelim altına serdiğimiz kağıdı çıkaralım. 1 su bardağı sütü eşit biçimde döküp pandispanyayı ıslatalım.
- Çilek ve muzu küçük küçük doğrayıp pandispanyanın üzerine ekleyelim. Ben birazda frambuaz ekledim.
- Üzerine yaptığımız kremamızı yayalım.
- Son olarak 200 gram kremayı uygunca ısıtıp içine 200 gram çikolatayı ekleyelim. Yeterlice karıştıralım.
- Soğuyunca pastanın üzerine dökelim.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. İstediğimiz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















