Bahar Pilavı (Enginarlı)

Bahar Pilavı (Enginarlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet çanak enginar
  • 1,5 yeşil soğan
  • 3 adet arpacık soğanı
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1,5 su bardağından biraz fazla basmati pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 çimdik şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • İnce kıyım dereotu
  • Tuz

Bahar Pilavı (Enginarlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlarımızı küp şeker büyüklüğünde doğrayıp kararmasın diye limonlu suya koyalım.
  2. Ardımdan yeşil soğanı ve arpacık soğanları yemeklik doğrayalım.
  3. Geniş tabanlı pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekleyip soğanları rengi dönünceye kadar harlı ateşte kavuralım.
  4. Ardından enginarlarımızı ve bezelyeyi ekleyip hepsini bir hoş kavuruyoruz.
  5. Ardından yarım su bardağı su ekleyip suyunu biraz çekmesini ve pişmelerini bekleyelim.
  6. Bu süreç bezelye ve enginarın yumuşatmak ve yağdaki soğanları yanmaması içindir.
  7. Enginarlar hafif canlı kıvama gelince basmatiyi ve limon kabuğu rendesini ekleyip biraz harmanlayalım.
  8. Ardından 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip tuz ve şeker ilave edelim.
  9. Suyunu çekince bir yarım su bardağı daha kaynar su ekleyip tekrar orta ateşte suyunu çektirelim.
  10. Pişen pilavımıza limon sıkıp dereotu ile süsleyin afiyet olsun.

Bahar Pilavı (Enginarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkadan Çıtır Cips
Muzlu Cookie
Çıtlık (Karahindiba Salatası)
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Browni Kurabiye
Patates Köftesi
Hdabla | © 2025 |