Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama
Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg baby piliç fileto
- 400 gram mantar
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 5 diş sarımsak
- 5-6 kısım maydanoz sapı
- 5-6 kısım kereviz sapı
- Tane karabiber
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet chili biber
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baby filetolarımızı kayrak kayrak doğrayıp tenceremize alıyoruz, akabinde soğanımızı da piyazlık doğrayıp üzerine serpiştiriyoruz ve 2 su bardağı suyumuzu döküyoruz.
- Tereyağımızı ve zeytin yağımızı ekliyoruz.
- Yaklaşık 1 buçuk saat bu biçimde en kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişecek.
- Aynı vakitte bir bohça içerisine maydanoz sapı kereviz sapı ve tane karabiberide ekleyip tenceremizde tutalım sonrasında bunu kullanmayacağız atacağız.
- Mantarlarımızı ve biberlerimizi doğrayalım ve bir kaba alalım sarımsaklarımızıda kıyıp tıpkı kabın içerisine alabiliriz. Unutmayalım mantarlar sünger yapılıdır ve yıkanmazlar.
- Bir kasede domates salçası biber salçası ve domates rendesini baharatlarımız ile bir ortaya getirelim.
- 1. 5 saat pişen tavuğumuzu güzelce karıştırıp kalan tüm materyalleri ekleyip yeterlice harmanlayalım bohçamızı içerisinden çıkartalım ve atalım, harmanladığımız karışım 1 saat kadar daha kapak kapalı formda pişecek.
- Ve tavuğumuz hazır üzerine kıyılmış maydanoz atabilirsiniz yahut istediğiniz baharatlar ile tatlandırabilirsiniz afiyet olsun.
Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















