Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama

Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg baby piliç fileto
  • 400 gram mantar
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5-6 kısım maydanoz sapı
  • 5-6 kısım kereviz sapı
  • Tane karabiber
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet chili biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ

Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baby filetolarımızı kayrak kayrak doğrayıp tenceremize alıyoruz, akabinde soğanımızı da piyazlık doğrayıp üzerine serpiştiriyoruz ve 2 su bardağı suyumuzu döküyoruz.
  2. Tereyağımızı ve zeytin yağımızı ekliyoruz.
  3. Yaklaşık 1 buçuk saat bu biçimde en kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişecek.
  4. Aynı vakitte bir bohça içerisine maydanoz sapı kereviz sapı ve tane karabiberide ekleyip tenceremizde tutalım sonrasında bunu kullanmayacağız atacağız.
  5. Mantarlarımızı ve biberlerimizi doğrayalım ve bir kaba alalım sarımsaklarımızıda kıyıp tıpkı kabın içerisine alabiliriz. Unutmayalım mantarlar sünger yapılıdır ve yıkanmazlar.
  6. Bir kasede domates salçası biber salçası ve domates rendesini baharatlarımız ile bir ortaya getirelim.
  7. 1. 5 saat pişen tavuğumuzu güzelce karıştırıp kalan tüm materyalleri ekleyip yeterlice harmanlayalım bohçamızı içerisinden çıkartalım ve atalım, harmanladığımız karışım 1 saat kadar daha kapak kapalı formda pişecek.
  8. Ve tavuğumuz hazır üzerine kıyılmış maydanoz atabilirsiniz yahut istediğiniz baharatlar ile tatlandırabilirsiniz afiyet olsun.

Lokum Kıvamlı Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Çiğ Börek
Protein Ekmeği
Waffle Makinesinde Künefe
Burçak Kurabi
Fırında Köfteli Patlıcan
Somon Sandviç
Hdabla | © 2025 |