Havuç Mücver
Havuç Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk havuç rendesi (bir su bardağı)
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yumurta
- Bir tutam ince kıyım maydanoz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı pul biber
Havuç Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun kaba yumurta alınır.
- Çatal yahut tel çırpıcı ile 1 dk çırpılır.
- Un tuz pul biber karbonat eklenir.
- El ile yoğurmaya başlanır.
- Havuç ve maydanoz ek edilir.
- Ele hafif yapışan mücver harcı elde edilir.
- Ara orta el sıvı yağa batırılarak.
- Yuvarlak /yassı formlar verilir az zeytinyağında kızartılır.
Havuç Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







