Havuçlu Salata
Havuçlu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 büyük uzunluk havuç
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- 800 gram koyu yoğurt
- 1 yemek kaşıĝı mayonez
- Tuz
Üzerine dilerseniz:
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Toz biber
- Pul biber
Havuçlu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları yıkayıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Tavaya sıvı yağ/ zeytinyağda 5-6 dakika kavurun.
- Ben havuçların hafif canlı kalmasını seviyorum. Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
- Maydanozu ve dereotunu doğrayın.
- Sosunu hazırlıyalım: yoğurdu, mayonezi ve rendelenmiş sarımsağı çırpma teliyle çırpın.
- Havuçlar soğuduktan sonra sosunu ekleyin ve tuzunu damak tadınıza nazaran ek edin.
- Üzerine dilerseniz kavrulmuş cevizde ekleyebilirsiniz.Ben bu sefer yapmadım.
- Yapımı için tavaya zeytinyaĝını ve tereyağını alalım eriyince cevizleri ekliyelim.
- Bir kaç dakika kavuralım.
- En son pul biber ve toz biber ekliyelim.
- Bir kaç dakika daha kavuralım.Ve salatanın üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.
Havuçlu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









