Tavuklu Sultan Kebabı
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 750 gram tavuk göğsü (pirzola da olur)
- 1 adet soğan
- 2 adet patlıcan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- Karabiber
- Zeytinyağ
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu ve patlıcanı küp küp doğrayalım.
- Patlıcanı kızartalım, tavuğu uygun bir tencereye alarak kapağını kapatalım ve sulanıp suyunu çekmesini sağlayalım.
- Tavuklar suyunu çekince zeytinyağ dökelim, küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim ve kavuralım.
- Salçaları ve ketçabı ekleyelim, kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra kızarttığımız patlıcanları ve haşlanmış bezelyeleri ek edelim.
- Son olarak baharatlarını da ekleyerek ocağın altını kapatalım.
- Beşamel sos için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.
- Son olarak süt ekleyerek kıvam alana kadar karıştıralım.
- Küçük bir kaseye 4 eşit kesime böldüğümüz yufkadan serelim.
- Üzerine tavuklu harçtan koyarak kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatalım.
- Yağlanmış fırın kabına aksi çevirerek yerleştirelim.
- Tüm harcı bu formda yaptıktan sonra üzerlerine beşamel sos dökelim.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de ekledikten sonra 190 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








