Güveçte Kaşarlı Köfte Patates
Güveçte Kaşarlı Köfte Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet patates
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ekmek içi ( ben kurutup robottan çekmiştim. elinizde yoksa galeta unu koyabilirsiniz.)
- Kekik
- Nane
- Tuz
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- Kaşar peyniri
Güveçte Kaşarlı Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsakları rendeleyelim.
- Kıyma harcının içine suyunu sıkıp ekleyelim.
- İçine yumurta, tuz, ekmek içi, zeytin yağı, baharatları ekleyip düzgünce yoğuralım.
- En az 5 dakika yoğuralım ki güzelce harmanlanmış olsun bütün hepsi.
- Üzerine buzdolabı poşeti kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
- Patatesleri soyup yıkayalım küp küp doğrayalım.
- Üzerine tuz, buz ve su ekleyip bekletelim.
- Daha sonra patatesleri süzüp kızartalım.
- Patatesler kızarırken köfteleri yuvarlayalım.
- İstediğimiz biçimi verelim.
- Patatesleri bi tabağa alıp tuzunu üstüne ekleyelim.
- Ayrı tavada köfteleri mühürleyelim. Ve patateslerin yanına alalım.
- Köfteler ve patatesler dinlenirken sosunu hazırlayalım.
- Salçayı köfteleri mühürlediğimiz tavaya alıp içine biraz zeytin yağı koyalım.
- Tuz ve biraz pul biber ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurup suyu ekleyip kaynatalım.
- Köfte ve patatesleri güveçlere koyalım.
- Üzerine salçalı sosunu ekleyip fırına koyalım 20 dk pişmeye bırakalım.
- Süre dolunca ister rendeleyip ister dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyip 5 dk daha fırında bırakalım. Afiyet olsun.
Güveçte Kaşarlı Köfte Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















