Güveçte Kaşarlı Köfte Patates

Güveçte Kaşarlı Köfte Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ekmek içi ( ben kurutup robottan çekmiştim. elinizde yoksa galeta unu koyabilirsiniz.)
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • Kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Köfte Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve sarımsakları rendeleyelim.
  2. Kıyma harcının içine suyunu sıkıp ekleyelim.
  3. İçine yumurta, tuz, ekmek içi, zeytin yağı, baharatları ekleyip düzgünce yoğuralım.
  4. En az 5 dakika yoğuralım ki güzelce harmanlanmış olsun bütün hepsi.
  5. Üzerine buzdolabı poşeti kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
  6. Patatesleri soyup yıkayalım küp küp doğrayalım.
  7. Üzerine tuz, buz ve su ekleyip bekletelim.
  8. Daha sonra patatesleri süzüp kızartalım.
  9. Patatesler kızarırken köfteleri yuvarlayalım.
  10. İstediğimiz biçimi verelim.
  11. Patatesleri bi tabağa alıp tuzunu üstüne ekleyelim.
  12. Ayrı tavada köfteleri mühürleyelim. Ve patateslerin yanına alalım.
  13. Köfteler ve patatesler dinlenirken sosunu hazırlayalım.
  14. Salçayı köfteleri mühürlediğimiz tavaya alıp içine biraz zeytin yağı koyalım.
  15. Tuz ve biraz pul biber ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavurup suyu ekleyip kaynatalım.
  16. Köfte ve patatesleri güveçlere koyalım.
  17. Üzerine salçalı sosunu ekleyip fırına koyalım 20 dk pişmeye bırakalım.
  18. Süre dolunca ister rendeleyip ister dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyip 5 dk daha fırında bırakalım. Afiyet olsun.

Güveçte Kaşarlı Köfte Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç)
Mısırlı Yoğurtlu Makarna
Duble Yer Fıstıklı Kurabiye (Toz Yer Fıstığından)
Muzlu İrmikli Kek
Etli Topalak Yemeği
Chia Salata
Hdabla | © 2025 |