Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (acılı istenirse)
  • 5 adet yufka
  • Her bir yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça (biber kullandım)

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için olan tüm gereçler uygun bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.
  2. Tezgaha bir adet yufka serilir üzerine sıvı yağ sürülüp üç kenarından hafif içe gerçek katlanır.
  3. Baş tarafına uzunlamasına köfte harcı koyulup elle düzeltilir ve sıkıca sararak rulo yapılır.
  4. Rulodan 2 parmak kalınlığında modüller kesilir.
  5. Her bir şişe 6 adet gelecek formda köfteler yerleştirilir. (ben pişireceğim kadarını ayırıp geri kalanları buzluğa attım).
  6. Genişçe bir kaba su doldurulup hazırlanan şişler her tarafına gelecek formda çokça suya batırılıp fırın tepsisine yerleştirilir. (yumuşaklığını muhafazası için bu değerli 💡).
  7. Arzuya nazaran kenarlarına biber, domates, soğan eklenerek 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dk kadar pişirilip servis tabağına alınır.
  8. Üzerine yoğurt mayonez karışımı ve tereyağında kızdırılan salçalı sos gezdirilerek servis edilir.

Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Tavuk Sarma
Asma Yaprağı Konservesi
Tavada Kazandibi
Yumuşacık Poğaça
Hdabla | © 2025 |