Çiçek Kuru Dolmalar (En Detaylı Tarif)

Çiçek Kuru Dolmalar (En Ayrıntılı Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 25’er adet patlıcan ve biber kuru dolmalık

İç materyali için:

  • 2,5 su bardağı osmancık pirinç (sıcak suyla 20 dk ıslanmış)
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1’er çay kaşığı karabiber, yenibahar, kimyon, fesleğen
  • 1’er tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan rendesi
  • 3 adet sarımsak rendesi
  • 500 gram az yağlı dana kıyma

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 ,5 su bardağı su

Üzerine:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Çiçek Kuru Dolmalar (En Ayrıntılı Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru biber ve patlıcanlarımızı haşlayarak tanımımıza başlayalım inşallah (suyumuzun kararıp biberleri de karartmaması için evvel biberleri sonra patlıcanları haşlıyoruz)
  2. Pirinçlerimizi sıcak suda 15-20 dk bekletip süzelim.
  3. Üzerine kalan iç gereçlerimizi ekleyip karıştırarak güzelce yoğuralım.
  4. Kuruluklarımızın içini 1 parmak boşluk kalacak halde doldurup çiçek halinde tenceremize dizelim.
  5. Salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine boşaltalım sıvıyağını da gezdirip uygun bir tabakla kapatarak ocağa alalım .
  6. Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte 1,5 saat pişirelim. 15-20 dk dinlendirdikten sonra zıt çevirerek sunum tabağımıza alalım deneyeceklere afiyet olsun.

Çiçek Kuru Dolmalar (En Ayrıntılı Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lütenitsa (Balkan Sosu)
Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen)
Diyet Salata
Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği
Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2025 |