Çiçek Kuru Dolmalar (En Detaylı Tarif)
Çiçek Kuru Dolmalar (En Ayrıntılı Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 25’er adet patlıcan ve biber kuru dolmalık
İç materyali için:
- 2,5 su bardağı osmancık pirinç (sıcak suyla 20 dk ıslanmış)
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1’er çay kaşığı karabiber, yenibahar, kimyon, fesleğen
- 1’er tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kuru soğan rendesi
- 3 adet sarımsak rendesi
- 500 gram az yağlı dana kıyma
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 ,5 su bardağı su
Üzerine:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çiçek Kuru Dolmalar (En Ayrıntılı Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru biber ve patlıcanlarımızı haşlayarak tanımımıza başlayalım inşallah (suyumuzun kararıp biberleri de karartmaması için evvel biberleri sonra patlıcanları haşlıyoruz)
- Pirinçlerimizi sıcak suda 15-20 dk bekletip süzelim.
- Üzerine kalan iç gereçlerimizi ekleyip karıştırarak güzelce yoğuralım.
- Kuruluklarımızın içini 1 parmak boşluk kalacak halde doldurup çiçek halinde tenceremize dizelim.
- Salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine boşaltalım sıvıyağını da gezdirip uygun bir tabakla kapatarak ocağa alalım .
- Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte 1,5 saat pişirelim. 15-20 dk dinlendirdikten sonra zıt çevirerek sunum tabağımıza alalım deneyeceklere afiyet olsun.
Çiçek Kuru Dolmalar (En Ayrıntılı Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















