Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram baklavalık yufka
  • İri kıyılmış antep fıstığı
  • 200 gram tereyağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 60 gram sütlü çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Uygun bir tencereye su ve şekeri kaynamaya bırakalım. 5 dk kaynadıktan sonra şerbetimizi ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Uygun bir tavada yahut tencerede tereyağını eritelim. Bir kaşık yardımıyla üste çıkan köpükleri alalım. Çay bardağından biraz eksik sıvı yağ ile karıştıralım.
  3. Baklavalık yufkalarımızı kullanacağımız tepsi yahut borcama uygun keselim. (küçük modüllerin bir kısmını orta katlarda kullandım bir kısmını cevizli burma baklava için kullandım. ) yufkalarımız çabuk kuruyacağı için pak bir bez ile üstünü örtelim.
  4. Tepsimize bir kaşık yağ karışımından dökelim ve fırça ile her yerine gelecek halde sürelim.
  5. Yufkalarımızın yarısını her 2 katta bir yağ karışımından sürerek tepsimize yerleştirelim. İri kıyılmış antep fıstığını serpiştirelim.
  6. Bu evredeyken fırınımızı 170 derece fansız ayarda çalıştıralım ısınmaya bırakalım.
  7. Yufkalarımızın öteki yarısını yeniden her 2 katta bir yağ sürerek yerleştirelim. Tüm yufkalar yerleştirildikten sonra tekrar yağ karışımından sürelim ve dilediğim boyutta baklavamızı dilimleyelim.
  8. Önceden ısıttığımız fırında 50 dakika alt üst kızarana kadar pişirelim. (bazı fırınlarda büsbütün kızarması 1 saati bulabilir. ).
  9. Baklavamız kızardıktan sonra fırından alalım, soğuması için 10 dk bekleyelim. Bu sırada soğuyan şerbetimize sütü ek edelim ve karıştıralım.
  10. Şerbetimizi baklavamızın her yerine gelecek dökelim. En az 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  11. Soğuyan baklavamıza süzgeç yardımı ile kakao ve pudra şekerini karıştırarak gezdirelim. Son olarak ince rendelenmiş sütlü çikolatayı gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🌸.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça (Margarinsiz)
Sufle
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote
Dolma Yaprak Sarması
Kıbrıs Tatlısı (Defalarca Deneyerek Tam Ölçüsü Bulundu)
Humus
Hdabla | © 2025 |