Karınca Tatlısı
Karınca Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2,5 bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
Karınca Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve su alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Tatlının harcı için çırpma kabına yumurta ve şeker koyulur ve çırpılır.
- Sıvı yağ ve vanilya eklenir karıştırılır.
- Ardından irmik un haşhaş ve kabartma tozu ekleyip karıştırılır.
- Hazırladığımız harç yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
- 170 derece fırında denetimli olarak pişirilir.
- Tatlı piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
- Üzerine çıktığımız krem şantiyi sürüp dilimliyoruz. Afiyet bal şifa olsun♥️.
Karınca Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









