Kıymalı Hünkar Beğendi
Kıymalı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Kıymalı harç için;
- 150 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates rendesi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Hünkar beğendi için ;
- 4 adet közlenmiş patlıcan (ben buzluktan kullandım )
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı kaşar ( rendelenmiş )
Kıymalı Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar yemeğimizi yapmaya birinci kıymalı harcından başlayalım.
- Uygun bir tavaya yağ soğan sarımsak ve biberi alıp soteleyelim.
- Sonra kıymayı ekleyelim ve kavuralım.
- Ardından salça ekleyelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım ,ardından domates ve baharatları ekleyelim kavuralım.
- Sonra bir ölçü su ekleyelim bir iki taşım kaynatalım ve ocağın altını kapatalım harcımız hazır.
- Harç dinlenirken beğendiği hazırlayalım közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayalım uygun tavaya tereyağ ve unu alalım kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Sonra içine sütünü ekleyip yoğunlaşana kadar kavuralım sonra içine patlıcan ve kaşarı ekleyip karıştıralım baharatlarını da ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Tabağa evvel beğendiği sonra üzerine kıymalı harç koyup servis edelim deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.
Kıymalı Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







