Çıtır Çıtır Lahmacun

Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

(3 tepsi için):

  • 3 adet yufka (her tepsi için 1 yufka)
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı rendelenmiş domates
  • 2 adet yeşil ve/veya kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ

Sos için:

  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un

Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 3 adet yufkayı fırın tepsinizin boyutuna nazaran katlayın.
  2. Her yufka başka bir tepsiye yerleştirilecek, bu yüzden her tepsiye 1 yufka gelecek formda hazırlık yapın.
  3. Yufkaların her katına çok az ölçüde hazırladığınız unlu sudan sürün (fazla ıslatmayın).
  4. 3 tepsiyi bu halde hazırlayıp kenara alın.
  5. Şimdi iç harcımızı hazırlayalım: Geniş bir kapta kıymayı; salçalar, rendelenmiş domates, ince doğranmış biber ve soğanla birleştirin.
  6. Baharatları ve sıvı yağı ekleyerek harcı uygunca karıştırın.
  7. Hazırladığınız iç harcı, yufkaların üzerine çok kalın olmayacak halde ve her yeri kaplayacak biçimde eşit olarak yayın.
  8. Tepsileri, evvelce ısıtılmış 200 derece fırının en alt rafına yerleştirerek pişirmeye başlayın.
  9. Altları güzelce kızarana kadar pişirin.
  10. Üzerindeki kıymalar da yavaşça kızarınca fırından alabilirsiniz.

Mutlaka deneyin, bilhassa kalabalık sofralara birebir! afiyet olsun!.

Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Tarhana (+8 Ay)
Yayla Çorbası Tarifi
Çökertme Waffle
Nar Gibi Kızaran Pofuduk Poğaça
Pastane Lezzetinde Tuzlu Kurabiye
Şambali
Hdabla | © 2025 |