Patatesli Çıtır Börek (Videolu)

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Arasına ;

  • 150 gr tereyağı yada margarin

Ortasına;

  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve tuzu yoğurma kabına alarak karıştıralım, suyu ek ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 4-5 dakika güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim .
  3. Dinlenen hamuru merdane ya da oklava yardımı ile tepsi boyutunda açarak büyütelim.
  4. Buzdolabından aldığımız soğuk tereyağını rendeyle hamurun üzerine rendeleyelim, her tarafına yayalım sarıp rulo yapalım, her sarışta kendimize gerçek çekerek biraz daha büyüterek unladığımız tepsiye alalım da bir saat o da aslında dinlendirelim .
  5. Haşlanmış patatesleri ezerek soğan sıvı ile kavurarak içerisine salça ,tuzlu ,baharatını ekleyerek patatesle karıştırıp harmanlayalım.
  6. Dinlenen hamuru 5 eşit modüle bölerek merdane yardımı ile tepsi boyutunda açarak büyütelim her açtığımız parçayı ikiye bölecek formda ortasına iç harcını koyup sararak fırın tepsisine dizelim.
  7. Üzerine biraz sıvı yağ sürüp 190 derece evvelce ısıtılmış fırında nar üzere kızana kadar pişirerek servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Kıyır Poğaça
Kaşık Kaşık Yenilen Lotus Tatlısı
Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
Bol Vitaminli Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Kabak Mücveri
İç Köfte
Hdabla | © 2025 |