10 Dakikada Poğaça

10 Dakikada Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçine;

  • İster beyaz peynir ister kaşar ister boş

Üzerine;

  • Susam

10 Dakikada Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler kaba alınır ve uygunca yoğrulur.
  2. Daha sonra bezeler halinde bölünür, hamurumuz içine beyaz peynir koyduğum bezeler istenilen hali verilip, fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı ve susam eklenilir.
  3. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir afiyet olsun servise hazır şipşak poğaçamız.

10 Dakikada Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Kaşık Dökmesi
Love Pizza
Elmalı Rulo Kek
6 Kişilik Mozaik Pasta
Baharatlı Baby Patates
Nefis Tadı İle Perde Pilavı
Hdabla | © 2024 |