Harire (Yöresel Tatlı)

Harire (Yöresel Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Ceviziçi

Harire (Yöresel Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye un, pekmez ,toz şeker ve suyu koyup çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Ardından ocağa koyun ve orta ateşte çırpıcı ile devamlı karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
  3. Koyulaşınca ocağın altını söndürün ve tarçını ekleyip karıştırın sıcakken kaselere doldurun.
  4. Kaselere doldurduktan sonra ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Harire (Yöresel Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tembel Gelin Çorbası
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye
Karidesli Kremalı Tagliatelle
İftara Kadar Tok Tutan Sahur Salatası
Patates Salatası (Salatalık Turşusu İle)
Bulgurlu, Köz Biberli Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |