Cream Puff
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler
Choux hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çıtır katman için:
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 su bardağından bir parmak eksik esmer şeker
- 1.5 su bardağı un
Krema için:
- 750 ml süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1/2 (yarım) su bardağı artı 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1/2 (yarım) su bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker
Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce krema hazırlanır.Bunun için evvel.Yağ ocağa alınır
- Eridikten sonra un eklenir. 2-3 dk kavrulur
- Süt eklenir. Süratlice karıştırılıp şeker ilave edilir
- Sürekli karıştırılarak kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
- Mikserle 3 dk çırpılarak üzeri streçle kaplanır.
- Soğumaya bırakılır.
- İkinci olarak çıtır katman hazırlanır şöyle:
- Tereyağı ve esmer şeker mikserle 3 dk çırpılır
- Un eklenir ve karıştırmaya el ile devam edilir.
- Elde edilen hamur iki yağlı kağıt ortasına konarak merdane ile açılır.Buzdolabına konur.
- Son olarak choux hamuru hazırlanır.
- Uygun tencereye yağ tuz şeker ve su konur
- Orta ateşte kaynaması beklenir.
- Kaynadıktan sonra un ek edilir.
- Hızlıca karıştırılıp hamur elde edilir. Soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek yedirilir.
- Hamura kaşık yardımı yahut sıkma torbasıyla ceviz büyüklüğünde hal verilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Dolapta bekleyen çıtır hamur bardak yardımıyla kesilerek choux hamurlarının üzerine konur.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 40 dk pişirilir.
- Fırın açılmadan evvel büsbütün soğuması beklenir.
- Soğuyan hamurlar ortadan kesilerek krema konur.
- Yarım saat buzdolabında bekletilip servis edilir.
Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










