Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye

Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 200 gram margarin ( oda sıcaklığında )
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzerini için ayır )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke ( fark etmez )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un ( denetimi ekleyin )

Üzeri için :

  • 1 adet ayırmış olduğunuz yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine serpmek için :

  • Susam
  • Çörek otu
  • Mavi haş haş

Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için :Bir yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, toz şeker, sirke, tuz mahlep, kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan istediğiniz halde kurabiye yapalım ben görsel de olan şekileri yaptım ve çok hoş oldu hazır üzere ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı halde dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştıralım ve fırça yardımıyla kurabiyelerimize sürelim.
  5. Üzerine dilediğiniz susam, çörek otu, yahut mavi haş haş serperek evvelce ısıtılmış 150 derecelik fırında 25- 30 dk denetimi bir formda pişirelim.☕🍪👌

Pastane Tarzı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Alman Pastası (Videolu)
Mantı Çorbası
Elmalı Kurabiye
Köz Patlıcan Ve Biberli Sos
Fincanda Kakaolu Soslu Kek
Yoğurtlu Semiz Otu Salatası
Hdabla | © 2025 |