Tavuklu Pirinç Çorbası

Tavuklu Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kalçalı but
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 litre kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Tavuklu Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu yıkayıp derisiyle birlikte haşlayalım.
  2. Tuzunu ekleyip 1,5 litre kaynat su ile yarım saat kadar haşlayalım.
  3. Yarım saat sonra üzerine yıkadığımız pirinçi ekleyip yarım saat daha pişirelim.
  4. Yarım saat sonra tavuğu tencereden çıkarıp soğuduktan sonra didikleyelim ve tekrar pirinçlerin içine ekleyelim.
  5. Nohutunu, ekleyip gerek duyarsak kıvamlı olması için bir ölçü daha su ekleyelim.
  6. Karabiber ve pulbiber ekleyerek bir kaç dakika daha kaynatalım.
  7. Küçük bir tavada üzerinin salçalı sosunu kavurarak çorbaya ekleyelim.
  8. Karıştırdıktan sonra bir iki taşım kaynatalım.

Tavuklu Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Kurabiyem
Dereotlu Poğaça
Portakallı Kurabiye
Kurabiye Menüsü
Çilek Dolgulu Kremalı Pasta (Videolu)
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |