Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı badem unu
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 1 pk krema
- 1 su bardağı şeker
Karamel için;
- 1 pk krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Süt ve kremşanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütlü sosu hazırlayarak başlayalım, süt ve şekeri ocağa alarak şeker eriyene kadar ılıtıp karıştırıyoruz.
- Çok ılıtmayın eriyince kremaya katıp karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.
- Daha sonra karamelini ayarlayalım şekeri teflon tavaya alarak erimesini sağlayalım şeker eridikten sonra bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz, kremayı da ekliyoruz ,kıvam aldıktan sonra söndürüyoruz ılımaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz ,kalan materyalleri ekliyoruz borcamı yağlayıp çabucak fırına veriyoruz .
- 200 derecede pişecek 15 dakika pişir fırından çektikten sonra 5 dakika bekleyip sütlü şerbetini döküyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantisi ve karameli ekliyoruz ,dolapta 1 gece dinlenmeye bırakıyoruz yahut en az 3-4 saat dinlensin.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






