Vişneli İki Renkli Muhallebi
Vişneli İki Renkli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişne sosu için;
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı vişne
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
Vişneli İki Renkli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için tereyağı ve vanilya dışında tüm gereçler uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte daima çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.
- Tereyağ ve vanilya eklenir.
- Blendırla pişen muhallebi çırpılır. Kaselere hisse edilir.
- Vişneli sos için tüm materyalleri uygun bir tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilip muhallebinin üzerlerine kaşıkla dökülür.
Şimdiden afiyet olsun.
Vişneli İki Renkli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








