Vişneli İki Renkli Muhallebi

Vişneli İki Renkli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Vişne sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı vişne
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta

Vişneli İki Renkli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için tereyağı ve vanilya dışında tüm gereçler uygun bir tencereye alınarak ocakta orta ateşte daima çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.
  2. Tereyağ ve vanilya eklenir.
  3. Blendırla pişen muhallebi çırpılır. Kaselere hisse edilir.
  4. Vişneli sos için tüm materyalleri uygun bir tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilip muhallebinin üzerlerine kaşıkla dökülür.

Şimdiden afiyet olsun.

Vişneli İki Renkli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Tarifiyle Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu)
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Mantar Sote
Hakiki Yağlı Kurban Kavurma Tarifi (Videolu)
Patates Püreli Meze
Kakaolu Puding
Hdabla | © 2025 |