Tırtıl Şekilli Tuzlu Kurabiye
Tırtıl Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Tırtıl Biçimli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariçinde bütün materyaller yoğurulur.
- Hamuru ne çok kalın ne çok ince olacak biçimde oklava yardımıyla açalım.
- Ben patates dilimleyicisiyle kestim. Siz isterseniz bıçakla da ya da öbür formlu aparat kullanarak hal verebilirsiniz.
- Tepsiye yağlı kağıt üzerine dizelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını ve çörek otunu ekleyip evvelce 180 derecede ısıtılmış alt üst fanlı ayarda pişirelim.
Tırtıl Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







