Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tarifi (Videolu)
Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram toz şeker (1 su bardağı toz şeker)
- 125 gram su (1 çay bardağı su -gerekirse biraz daha ekleyebiliriz)
- 50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı dolusu)
Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karamelin püf noktası yapışmaz bir teflon tava ve tahta yahut silikon kaşık kullanmak.
- Metal değdiğinde kesikler oluşuyor.
- Tavaya şeker ve suyu ekleyip orta ateşte daima karıştırarak eritin.
- Karamel rengi alana dek kenarlardan içe gerçek karıştırın.
- Beyazlaşmanın akabinde koyu bir renk almaya başlayacak.
- İstediğiniz rengi alınca tereyağ ekleyip birebir formda karıştırmaya devam edin.
- Bu kademede ocakta çok bekletmeyin, yanabilir.
- Ocaktan alıp kıvamına bakın.
- Akışkan yapışmayan bir kıvamda olacak.
- Eğer sertleştirse biraz su ekleyip ocakta biraz daha eritin.
- Akışkan kıvam olana dek tekrarlayabilirsiniz.
- Oda sıcaklığına ulaştığında istediğiniz tatlıda kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
🌸 📌 şeker ölçüsünün yarısı kadar su olacak. Suyun yarısı kadar tereyağ girecek.

Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










