Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tarifi (Videolu)

Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram toz şeker (1 su bardağı toz şeker)
  • 125 gram su (1 çay bardağı su -gerekirse biraz daha ekleyebiliriz)
  • 50 gram tereyağ (1 yemek kaşığı dolusu)

Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karamelin püf noktası yapışmaz bir teflon tava ve tahta yahut silikon kaşık kullanmak.
  2. Metal değdiğinde kesikler oluşuyor.
  3. Tavaya şeker ve suyu ekleyip orta ateşte daima karıştırarak eritin.
  4. Karamel rengi alana dek kenarlardan içe gerçek karıştırın.
  5. Beyazlaşmanın akabinde koyu bir renk almaya başlayacak.
  6. İstediğiniz rengi alınca tereyağ ekleyip birebir formda karıştırmaya devam edin.
  7. Bu kademede ocakta çok bekletmeyin, yanabilir.
  8. Ocaktan alıp kıvamına bakın.
  9. Akışkan yapışmayan bir kıvamda olacak.
  10. Eğer sertleştirse biraz su ekleyip ocakta biraz daha eritin.
  11. Akışkan kıvam olana dek tekrarlayabilirsiniz.
  12. Oda sıcaklığına ulaştığında istediğiniz tatlıda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

🌸 📌 şeker ölçüsünün yarısı kadar su olacak. Suyun yarısı kadar tereyağ girecek.

Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Mozaik Pasta
Dışı Çıtır,İçi Nemli Hakiki Acıbadem Kurabiyesi
Chia Tiramisu
Kazandibi
Yumurtalı Ev Usulü Çiğ Köfte (1 Kişilik)
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |