Gulutensiz Ekmek

Gulutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 gereçli gulutensiz ekmek
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (200 ml ) tahin
  • İstenilen ölçüde tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu

Gulutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabımıza yumurta,tuz ve tahini alalım el çırpıcısı ile güzelce çırpalım.
  2. Yarım tatlı kaşığı karbonata limon suyunu damlatıp köpürtelim ekmek harcına ek edelim mikser yardımı ile hemojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
  3. İnce uzun borcam kalıbına yağlı kağıt serip harcımızı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20/25 dk pişirelim.
  5. Fırından çıkartmadan evvel kesinlikle kürdan testi yapalım.
  6. Fırından çıkarttığımız ekmeğin üzerine bez ile örtüp biraz dinlendirelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Gulutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)
İftar Sofram
Asla Dağılmayan Sulu Köfte
Mercimek Köftesi
Pekmezli Doğrama Turşu
Yulaf Unundan Bazlama Tarifi
Hdabla | © 2024 |