Ispanaklı Kremalı Tavuk
Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 dilim tavuk göğsü
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Muskat rendesi
- Kaşar peyniri
Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu dilimleyelim ve tuzlu suda haşlayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağıyla biraz kavuralım.
- Havucu rendeleyip soğanın üzerine ekleyelim.
- İkisini birlikte kısık ateşte soteleyelim.
- Ispanakları karbonatlı suda bekletip güzelce yıkayalım.
- Ispanakları da ince ince doğrayalım ve soğanın üzerine ekleyelim.
- Ispanak suyunu salıp çekince kremayı ekleyelim.
- Tuz, karabiber, kaşar peyniri be muskat ekleyelim. (muskat kural değil)krema fokurdayınca ocağın altını kapatalım.
- Borcamın yerine tavukları dizelim.
- Üzerine ıspanakları ekleyelim. En son kaşar peyniri rendesini ekleyelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.Afiyet şifa olsun 😇.
Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















