Ispanaklı Kremalı Tavuk

Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 dilim tavuk göğsü
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi
  • Kaşar peyniri

Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu dilimleyelim ve tuzlu suda haşlayalım.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağıyla biraz kavuralım.
  3. Havucu rendeleyip soğanın üzerine ekleyelim.
  4. İkisini birlikte kısık ateşte soteleyelim.
  5. Ispanakları karbonatlı suda bekletip güzelce yıkayalım.
  6. Ispanakları da ince ince doğrayalım ve soğanın üzerine ekleyelim.
  7. Ispanak suyunu salıp çekince kremayı ekleyelim.
  8. Tuz, karabiber, kaşar peyniri be muskat ekleyelim. (muskat kural değil)krema fokurdayınca ocağın altını kapatalım.
  9. Borcamın yerine tavukları dizelim.
  10. Üzerine ıspanakları ekleyelim. En son kaşar peyniri rendesini ekleyelim.
  11. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.Afiyet şifa olsun 😇.

Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mürekkep Balıklı Karidesli Spagetti
Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)
Tiramisu
2 Kişilik Hanımağa Çorbası
Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Cevizli Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |