Sarımsaklı Ekmek
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Kıyılmış maydanoz, dereotu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için;
- Kaşar domates
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğuralım. Bunun için ılık suyla tüm materyalleri bir kapta karıştırıp 15-20 dakika yoğuralım hamur pürüzsüz olsun.
- Üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 2-3 katı kabarana kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tezgahta yuvarlak formda un yardımıyla açalım ve tepsiye alalım.
- Üzerine bıçakla çizikler atıp tereyağlı maydanozlu sarımsaklı ve baharatlı karışımı sürelim.
- Kaşar peyniri domates dilimleri ve istediğiniz materyallerle zenginleştirelim.
- 180 derece fansız fırının alt kısmında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















