Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Kıyılmış maydanoz, dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için;

  • Kaşar domates

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu yoğuralım. Bunun için ılık suyla tüm materyalleri bir kapta karıştırıp 15-20 dakika yoğuralım hamur pürüzsüz olsun.
  2. Üzerini kapatıp sıcak bir ortamda 2-3 katı kabarana kadar mayalandıralım.
  3. Mayalanan hamuru tezgahta yuvarlak formda un yardımıyla açalım ve tepsiye alalım.
  4. Üzerine bıçakla çizikler atıp tereyağlı maydanozlu sarımsaklı ve baharatlı karışımı sürelim.
  5. Kaşar peyniri domates dilimleri ve istediğiniz materyallerle zenginleştirelim.
  6. 180 derece fansız fırının alt kısmında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Soslu Glütensiz Makarna
Öllüğün Körü
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Vanilya Çilek Çantası
Biberli Ekmek
Pancarlı, Sebzeli, Kaşarlı Krep Gözleme
Hdabla | © 2025 |