Dolma Biber

Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 adet dolma biber
  • 1 şu bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik
  • Pul biber
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 çay bardağı su

Kapak kısmı için;

  • Domates

Suyu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  2. Havucu rendeleyip kavrulan soğanların üzerine ekleyip kavuralım.
  3. İçerisine salça, tuz, kekik, nane, pul biber ekleyip salçanın kokusu cıkana kadar kavuralım.
  4. Nişastası çıkana kadar yıkadığımız pirinçleri ekleyip bütün materyaller birbirine girene kadar kavuralım.
  5. 1 çay bardağı su ekleyip çekene kadar pişirelim, suyunu çeken harcın altını kapatıp demlemeye bırakalım.
  6. Pirinçler soğurken dolma biberlerini sap kısmından bastırıp çekirdekleri çıkaralım.
  7. Yıkayıp süzülmesi için zıt çevirelim. Kapakları için domatesleri doğrayalım.
  8. Dolma biberlerini dolduralım. Kapakları kapatıp tencereye dizelim.
  9. Sosu için 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu kokusu çıkana kadar kavurup içine 2 su bardağı sıcak sos ekleyip kaynatalım.
  10. Sosu üzerine döküp pişmeye bırakalım. Afiyet olsun şimdiden. 🌸.

Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepside Kebap Tarifi (Pratik, Bulaşıksız)
Kedidilli Triliçe
Yulaflı Yumurta +12
Damla Çikolatalı Kurabiye
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Patlıcan Musakka
Hdabla | © 2025 |