Dolma Biber
Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet dolma biber
- 1 şu bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- Tuz
- Nane
- Kekik
- Pul biber
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 çay bardağı su
Kapak kısmı için;
- Domates
Suyu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Havucu rendeleyip kavrulan soğanların üzerine ekleyip kavuralım.
- İçerisine salça, tuz, kekik, nane, pul biber ekleyip salçanın kokusu cıkana kadar kavuralım.
- Nişastası çıkana kadar yıkadığımız pirinçleri ekleyip bütün materyaller birbirine girene kadar kavuralım.
- 1 çay bardağı su ekleyip çekene kadar pişirelim, suyunu çeken harcın altını kapatıp demlemeye bırakalım.
- Pirinçler soğurken dolma biberlerini sap kısmından bastırıp çekirdekleri çıkaralım.
- Yıkayıp süzülmesi için zıt çevirelim. Kapakları için domatesleri doğrayalım.
- Dolma biberlerini dolduralım. Kapakları kapatıp tencereye dizelim.
- Sosu için 1 tatlı kaşığı salça ve tuzu kokusu çıkana kadar kavurup içine 2 su bardağı sıcak sos ekleyip kaynatalım.
- Sosu üzerine döküp pişmeye bırakalım. Afiyet olsun şimdiden. 🌸.
Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














