İzmir Köfte
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- 500 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kimyon
- 10 adet yeşil biber
- 5 adet olgunlaşmış domates
- 3 adet büyük patates
Salçalı sos için;
- 1.5 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- 1 litre sıcak su
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftemizi hazırlamak için bütün materyalleri derin bir kase içerisinde birleştirip 10 dakika kadar yoğuralım.
- Köftelerimizi uzun oval formlar vererek hazırlayalım.
- Patateslerimizi soyup elma dilim biçiminde doğrayalım.
- Derin yağ içerisinde evvel patateslerimizi kızartalım (çok kızartmayın fırında kurumasın).
- Ardından köftelerimizi de ikişer dakika kızartıp bir kaba alalım, kızaran köfte ve patatesleri tepsi içerisine bir patates bir köfte olacak biçimde sırasıyla dizelim.
- Ardından dörde böldüğümüz domatesleri de ortalarına dizelim, biberleri de tıpkı biçimde ister bütün ister dilimleyerek dizelim.
- En son hazırladığımız salçalı suyu üzerine gezdirerek 180° fırında yaklaşık 40 dk denetimli bir biçimde pişirelim.
- Ben tereyağlı pirinç pilavı ile servis ettim. Afiyet olsun :).
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







