Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un (200 ml bardakta)
  • 2 çorba kaşığı nisasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 pk kremşanti

Jöle için;

  • 700-750 gram çilek
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık şeker

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekli jöle için keki çırpmadan hazırlık yapalım ,700-750 grm çileği ayıklayalım yıkayalım, 4-5 modüle bölelim.
  2. Bir kaba alalım üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyip 2-3 saat bekletelim çilek suyunu jölede kullanacağız.
  3. Kekimiz için öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz akabinde öteki gereçleri ekliyoruz denetimli biçimde 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz ,kürdanla denetim edebiliriz.
  4. Kekimiz pişerken kremasını hazırlıyoruz kremşanti hariç tüm gereçler karıştırıp ocağın üzerine alıyoruz ,kıvam alana kadar daima karıştırıyoruz.
  5. Kıvam aldığında 1 kaşık tereyağını ekliyoruz.
  6. Krema soğuduktan sonra kremşanti ile çırpıyoruz ,soğuyan kekimizin üzerine ekliyoruz.
  7. Jöle için beklettiğimiz çileklerin suyunu bir tencereye alalım toplamda 2 su bardağı sıvı olacak biçimde kalananı su ile tamamlayalım.
  8. İçine 2 yemek kaşığı nisasta ekleyelim 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyelim ve ocağa almadan tencerede karıştıralım.
  9. Daha sonra ocağa alalım ve kaynayınca ocaktan alalım çilekleri içine ek edelim ve pastamızın üzerine dökelim.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Mezesi (Humus)
Ay Çekirdekli Kurabiye
Az Ölçülü Çilekli Magnolia (Kremalı)
Hızlı Kuru Fasulye
Su Böreği
Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |