Ay Çekirdekli Kurabiye

Ay Çekirdekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tane yumurta (sarısı hamura, beyazı üzeri için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 kase ay çekirdeği içi
Ay Çekirdekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un ve kabartma tozu hariç başka gereçleri yoğurma kabına alalım üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım kabartma tozunuda ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit kesime bölelim yuvarlak rulo yaparak bıçak yardımıyla keselim, kurabiyeyi evvel yumurta beyazına ,sonra çekirdek içine batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 18o derece fırında 15_20 dakika denetimli halde pişirelim.
Afiyet olsun.
Ay Çekirdekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














