Kahveli Ve Çikolatalı Kek
Kahveli Ve Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta
- 170 gram oda ısısında tereyağ (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 350 gram şeker ( 2 su bardağı )
- 60 gram sütlü çikolata+ 60 gram bitter çikolata( küçük doğranmış)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı oda ısısında yoğurt
- 180 gram un (1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı granül kahve ( filtre kahve tozu da olur.)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıcak su
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
Kahveli Ve Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayalım .
- Orta uzunluk kaseye çikolata, kakao ve sıcak suyu ekleyip çikolatalar eriyene kadar çırpma teli ile çırpalım.
- Karışım ılıyınca yoğurdu ek edip tekrar çırpalım.
- Büyük bir kaba tereyağ, yumurta ve şekeri koyup 5-6 dk yüksek ayarda çırpalım.
- Mikserimizin ayarını düşürüp yumurtaları tek tek ilave edelim. ( her birini ekledikten sonra karışıma yumurtaları yedirin).
- Harmanladığımız unlu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ek ederek çırpalım.
- Homojen bir kıvam olduktan sonra mikseri kapatalım.
- Biraz tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına kekimizi dökelim.
- Fırında 45-50 dk kekimizi pişirelim. ( 30 dk boyunca fırını hiç açmıyoruz. Mühlet geçtikten sonra kürdan testi yapalım. ) ılıdıktan sonra kalıptan çıkartıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kahveli Ve Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









