Mercimekli Poğaça

Mercimekli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 çay bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik ya da istenen yeşillik

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Mercimekli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimekleri güzelce yıkıyoruz ve tencereye koyuyoruz.
  2. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte orta sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Suyunu büsbütün çektiğinde mercimeklerimiz de ezilecek kıvama gelecektir.
  4. Altını kapatıp kaba alıyoruz.
  5. Ilınınca blender ile mercimeği güzelce eziyoruz ve üzerine öbür gereçleri ek ediyoruz.
  6. İster kaşıkla isterseniz elinizle yoğuruyoruz.
  7. Parçalar koparıp yuvarlayarak biçim veriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz.
  9. 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
  10. Soğuyunca isterseniz ortasına zeytin, peynir vs sürerek isterseniz de kahvaltınızda ekmek yerine rahatlıkla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Mercimekli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Bowl
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Chia Puding
Tahinli Ekmek
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Mayonezli Patates Salatası – Hafif Ve Kremamsı Bir Lezzet
Hdabla | © 2025 |