Mercimekli Poğaça
Mercimekli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Nane
- Kekik ya da istenen yeşillik
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Mercimekli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimekleri güzelce yıkıyoruz ve tencereye koyuyoruz.
- Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte orta sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu büsbütün çektiğinde mercimeklerimiz de ezilecek kıvama gelecektir.
- Altını kapatıp kaba alıyoruz.
- Ilınınca blender ile mercimeği güzelce eziyoruz ve üzerine öbür gereçleri ek ediyoruz.
- İster kaşıkla isterseniz elinizle yoğuruyoruz.
- Parçalar koparıp yuvarlayarak biçim veriyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz.
- 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
- Soğuyunca isterseniz ortasına zeytin, peynir vs sürerek isterseniz de kahvaltınızda ekmek yerine rahatlıkla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Mercimekli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











