Akdeniz Tava
Akdeniz Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet orta uzunluk domates
- Bir tutam tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Akdeniz Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavamıza zeytinyağımızı koyuyoruz, ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz, güzelce kavrulduktan sonra biberini ekliyoruz.
- Biraz piştikten sonra kıymayı ekleyip hepsini bir arada kavuruyoruz, üzerine soyulmuş doğranmış domates ekleyip pişiriyoruz.
- Tuzunu, karabiberini, kekiğini, zerdeçalını ekleyip karıştırıyoruz .
- Fırın tepsisine koyuyoruz.
- Daha sonra zerzevatları yıkayıp soyuyor ve daire biçiminde doğuruyoruz.
- Sebzeleri sırasıyla harç koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz, arzu’ya nazaran en üstte kaşar peyniri koyup kızarana kadar pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Akdeniz Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








