Çılbır
Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Su
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük uzunluk tencerede suyu kaynatıp içine sirke koyalım.
- Tencerede girdap oluşturulup kaseye kırdığımız yumurtayı içine dökelim yavaşça karıştıralım.
- Ben iki dakika tuttum fakat güya 3-4 dakika daha uygun olabilir.
- Çırpılmış sarımsaklı yoğurdu bir tabağa yayalım üzerine bir süzgeç yardımı ile pişen yumurtayı alalım.
- Diğer yumurtayada birebir süreci yapıp onuda alalım.
- Üzerine tereyağ ve toz biberli sosumuzu döküp afiyetle yiyelim.
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








