Çılbır

Çılbır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Su
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük uzunluk tencerede suyu kaynatıp içine sirke koyalım.
  2. Tencerede girdap oluşturulup kaseye kırdığımız yumurtayı içine dökelim yavaşça karıştıralım.
  3. Ben iki dakika tuttum fakat güya 3-4 dakika daha uygun olabilir.
  4. Çırpılmış sarımsaklı yoğurdu bir tabağa yayalım üzerine bir süzgeç yardımı ile pişen yumurtayı alalım.
  5. Diğer yumurtayada birebir süreci yapıp onuda alalım.
  6. Üzerine tereyağ ve toz biberli sosumuzu döküp afiyetle yiyelim.

Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Dubai Güllaç
Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek
Yulaflı Elmalı Misket Topları
Kedi Dilli Pasta
Patlıcan Mezesi
Hdabla | © 2025 |