Vişneli Etimek Tatlısı
Vişneli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
Şerbeti:
- 400 gram vişne
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Muhallebisi:
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 10 yemek kaşığı şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 poşet sade krem şanti
- 200 gram labne peyniri
Üzeri için;
- 1 kase vişne
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Vişneli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimekleri büyük dikdörtgen borcama dizin.
- Şerbet materyallerini tencereye alıp pişirin, kaynadıktan 5 dakika sonra altını söndürün.
- 2 dakika sonra yavaş yavaş etimeklerin her tarafına gelecek formda dökün.
- Muhallebi için, süt, şeker, yumurta sarısı ve unu karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebinin birinci sıcaklığı çıkınca şanti ve labneyi ekleyip çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar lezzetli olur.
- Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
- Üzeri için, vişne, nişasta, şeker ve suyu karıştırarak pişirin ve soğuyan muhallebinin üzerine dökün.
Vişneli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







