Vişneli Etimek Tatlısı

Vişneli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek

Şerbeti:

  • 400 gram vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Muhallebisi:

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 200 gram labne peyniri

Üzeri için;

  • 1 kase vişne
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Vişneli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimekleri büyük dikdörtgen borcama dizin.
  2. Şerbet materyallerini tencereye alıp pişirin, kaynadıktan 5 dakika sonra altını söndürün.
  3. 2 dakika sonra yavaş yavaş etimeklerin her tarafına gelecek formda dökün.
  4. Muhallebi için, süt, şeker, yumurta sarısı ve unu karıştırarak pişirin.
  5. Pişen muhallebinin birinci sıcaklığı çıkınca şanti ve labneyi ekleyip çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar lezzetli olur.
  6. Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
  7. Üzeri için, vişne, nişasta, şeker ve suyu karıştırarak pişirin ve soğuyan muhallebinin üzerine dökün.

Vişneli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aylarca Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Fırınsız Gevrek Kurabiye
Arabaşı Çorbası
Kadayıflı Dilber Dudağı Tatlısı
Muhallebili Bardak Tatlısı (Kalabalık Gruplar İçin)
Krema Puding
Hdabla | © 2025 |