Yoğurtlu Şehriye Çorbası

Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber acısız
- 5 su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı un
- 2 çay kaşığı nane
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sıvı yağı döküp ocağa alıyoruz tel şehriyelerimizi ekleyip hafif kızarıyoruz ve salçamızı bir diş sarımsağımızı rendeleyip ve baharatlarımızı da ekleyip kızartıyoruz ve akabinde sıcak suyumuzu ekliyoruz bir 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
- Ardından derin bir kaba yoğurt yumurta sarısı ve unu alıp çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz bir çay bardağı su ekleyip sulandırıyoruz akışkan olsun diye.
- Bu sosumuzu şehriye çorbamıza döküyoruz karıştırarak döküyoruz kopmasın diye kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ardından küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı döküp eritiyoruz nanemizide ekleyip kızartıyoruz ve son olarak çorbamızın içine döküyoruz, karıştırıp bir 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun 🌸👌özellikle çocuklarınız çok sevecek çok hafif ve lezzetli bir çorba dört mevsimin vazgeçilmezi☺️.
Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







