Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek

Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet olgun muz (ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • Ek olarak alabildiği kadar buğday unu (kek kıvamını elde edene kadar)

Üzeri için:

  • Kırmızı meyveler (çilek, böğürtlen, vişne vs. – taze yahut donmuş)
  • Bitter çikolata parçaları

Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir kapta yumurtayı, şekeri ve pekmezi çırpın.
  3. Ezilmiş muzu, sütü ve yağı ekleyip karıştırın.
  4. Tarçın, kakao, vanilin, kabartma tozu ve yulaf ununu ekleyin.
  5. Ardından kıvam alana kadar azar azar buğday unu ekleyerek kek harcını oluşturun.
  6. Karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün.
  7. Üzerine kırmızı meyveleri ve bitter çikolata modüllerini serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (kürdan testiyle pişip pişmediğini denetim edebilirsin. ) ılıyınca dilimle ve afiyetle yiyin.

Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Mezesi
Karnıyarık
Biber Dolması
Patlıcan Sarma
14 Şubata Özel 2 Renkli Kek
Sumaklı, Domatesli, Zeytinyağlı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |