Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek

Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet olgun muz (ezilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı yulaf unu
- Ek olarak alabildiği kadar buğday unu (kek kıvamını elde edene kadar)
Üzeri için:
- Kırmızı meyveler (çilek, böğürtlen, vişne vs. – taze yahut donmuş)
- Bitter çikolata parçaları
Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
- Bir kapta yumurtayı, şekeri ve pekmezi çırpın.
- Ezilmiş muzu, sütü ve yağı ekleyip karıştırın.
- Tarçın, kakao, vanilin, kabartma tozu ve yulaf ununu ekleyin.
- Ardından kıvam alana kadar azar azar buğday unu ekleyerek kek harcını oluşturun.
- Karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün.
- Üzerine kırmızı meyveleri ve bitter çikolata modüllerini serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (kürdan testiyle pişip pişmediğini denetim edebilirsin. ) ılıyınca dilimle ve afiyetle yiyin.
Kırmızı Meyveli Yulaf Unlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
