Bostan Kebabı

Bostan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

İçi için:

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 300-400 gram kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3 adet küçük köy biberi
  • 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar

Bostan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bostan patlıcanları alacalı soydum.
  2. Ortadan ikiye kesip patlıcana çaprazlı kesikler attım, üzerini yağlayıp denetimli bir halde 25-30 dakika 180 derece airfryerda pişirdim.
  3. Tencereme sıvı yağ gezdirip yağ kızdıktan sonra küçük küçük doğradığım etleri mühürlemek için tencereye attım.
  4. Etler suyunu çektikten sonra üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekledim.
  5. Etler suyunu çekince tekrar sıcak su ekledim.
  6. Etleri bu çekilde 2 saat pişirdim, bu usulle yumuşacık etleriniz olacak.
  7. Soğanları ve biberleri salçalarla birlikte etin üzerine ek ettim, 2 tatlı kaşığı tereyağı ile düzgünce kavurdum.
  8. Ardından domateslerle kavurdum. Baharatlarımı ekledim.
  9. Patlıcanların içini ezip harçlarım ile doldurdum.
  10. Üzerlerine hafif kaşar rendeleyip airfryerda üstleri kızarana kadar tuttum.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Bostan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi Kıyır Kıyır Lezzetiyle
Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)
Fit Kayısılı Çikolata
Çikolatalı İrmik Kesme
Yıldız Şehriye Salatası
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |