Bostan Kebabı
Bostan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
İçi için:
- 3 adet bostan patlıcan
- 300-400 gram kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 kırmızı biber
- 2 adet domates
- 3 adet küçük köy biberi
- 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
- 1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Kaşar
Bostan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bostan patlıcanları alacalı soydum.
- Ortadan ikiye kesip patlıcana çaprazlı kesikler attım, üzerini yağlayıp denetimli bir halde 25-30 dakika 180 derece airfryerda pişirdim.
- Tencereme sıvı yağ gezdirip yağ kızdıktan sonra küçük küçük doğradığım etleri mühürlemek için tencereye attım.
- Etler suyunu çektikten sonra üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekledim.
- Etler suyunu çekince tekrar sıcak su ekledim.
- Etleri bu çekilde 2 saat pişirdim, bu usulle yumuşacık etleriniz olacak.
- Soğanları ve biberleri salçalarla birlikte etin üzerine ek ettim, 2 tatlı kaşığı tereyağı ile düzgünce kavurdum.
- Ardından domateslerle kavurdum. Baharatlarımı ekledim.
- Patlıcanların içini ezip harçlarım ile doldurdum.
- Üzerlerine hafif kaşar rendeleyip airfryerda üstleri kızarana kadar tuttum.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bostan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











