Şeflere Taş Çıkartan Fırında Patatesli Somon (Videolu)

Şeflere Taş Çıkartan Fırında Patatesli Somon Tanımı İçin Malzemeler

Somon ve patates için:

  • 4–5 adet somon fileto
  • 3 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Özel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 250 ml süt
  • Tuz ve karabiber
  • Bir tutam ince kıyılmış dereotu

Şeflere Taş Çıkartan Fırında Patatesli Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyup iri dilimler halinde kesin.
  2. Tuzlu suda yaklaşık 20 dakika hafif haşlayın (çok yumuşamasın zira fırında da pişecek).
  3. Küçük bir kasede yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım limon suyu, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın.
  4. Pişirme kağıdı serili bir borcama somonları dizin. Artlı önlü hazırladığınız sostan sürün.
  5. Haşlanan patatesleri de birebir sosla bulayıp borcama yerleştirin. Kalan sosu da üzerinde gezdirin.
  6. Önceden ısıtılmış 190°c alt-üst ayarda fırında yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
  7. Bir tavada tereyağını eritin. Rendelenmiş sarımsağı ekleyip 1–2 cins çevirin.
  8. Unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine süt, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kıvam alıncaya kadar daima karıştırın.
  9. Ocaktan almadan evvel ince doğranmış dereotunu da ekleyin.
  10. Servis tabağına patates ve somonu alın. Üzerine hazırladığınız özel sostan çokça gezdirin. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!.

Şeflere Taş Çıkartan Fırında Patatesli Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yemeye Doyamayacağınız Peynirli Börek
Yumuşacık Kek
Patatesli Pastane Açması
Ispanaklı Diyet Tart (Videolu)
Profiterol (Videolu)
Cevizli Yumuşacık Kek
Hdabla | © 2025 |