Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü)
Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 çay bardağı sıcak su
- 2 kısım taze soğan
- 1 küçük havuç
- Yarım su bardağı dondurulmuş yahut konserve mısır
- 3 4 küçük kornişon turşu
- Közlenmiş kapya biber (ben kullanmadım)
- Birkaç kol dereotu
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Sıvı yağ
Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye sıvı yağ alınır ve şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan şehriyelere sıcak su ve tuz eklenir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Pişince üzerine kağıt havlu serpilip kapağı kapalı dinlenmeye bırakılır.
- Taze soğan ve dereotu ince ince kıyılır. Havuç rendelenir. Kornişonlar küp küp doğranır.
- Bir kaseye mısırlar ve doğranan gereçler alınır.
- Demlenen şehriyeler limon suyu ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- İsteğe bağlı olarak zeytinyağı da gezdirilebilir.
Afiyet olsun. 💜 ınstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.
Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






