Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü)

Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 2 kısım taze soğan
  • 1 küçük havuç
  • Yarım su bardağı dondurulmuş yahut konserve mısır
  • 3 4 küçük kornişon turşu
  • Közlenmiş kapya biber (ben kullanmadım)
  • Birkaç kol dereotu
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvı yağ

Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye sıvı yağ alınır ve şehriyeler pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kavrulan şehriyelere sıcak su ve tuz eklenir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  3. Pişince üzerine kağıt havlu serpilip kapağı kapalı dinlenmeye bırakılır.
  4. Taze soğan ve dereotu ince ince kıyılır. Havuç rendelenir. Kornişonlar küp küp doğranır.
  5. Bir kaseye mısırlar ve doğranan gereçler alınır.
  6. Demlenen şehriyeler limon suyu ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  7. İsteğe bağlı olarak zeytinyağı da gezdirilebilir.

Afiyet olsun. 💜 ınstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim.

Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Fındıklı Kurabiye
Mor Kısır
Tepsi Mantısı
Pratik Börek Tarifi
Kahvaltılık Salata
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |