Fırında Soslu Patates Kızartması
Fırında Soslu Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg patates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı yedi baharat ( çiğ köftelik )
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- Tuz
Patatesi suda bekletme gereçler;
- 2 lt su
- 1 paket karbonat
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Fırında Soslu Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesin, kabuğunu soyun.
- Patatesi,elma dilimi formunda, doğrayın.
- Bir kaseye, dilimlenmiş patesleri bırakın.
- Üzerine iki litre su,ardından suyun içine,toz şeker,bir paket karbonat bırakıp,yarım saat suda patatesleri bekletin.
- Patatesi,yarım saat sonra. Suyunu süzün, kağıt havlu, yardımıyla patatesleri kurulayın.
- Karıştırma kasenin içene, zeytinyağı, kekik,toz kırmızı biber,tuz,pirinç unu, yedi baharat ek ederek birlikte harcı karıştırın.
- Hazırlanan harcın,içine patatesi ek ederek, birlikte karıştırın.
- Patatesi, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine,aralıklı olarak dizin.
- 200 derecede,45, dakika,kontrollü olarak patatesi, fırında, pişirin. Afiyet olsun. 🙏🌺.
Fırında Soslu Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











