Fırında Soslu Patates Kızartması

Fırında Soslu Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg patates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yedi baharat ( çiğ köftelik )
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • Tuz

Patatesi suda bekletme gereçler;

  • 2 lt su
  • 1 paket karbonat
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Fırında Soslu Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesin, kabuğunu soyun.
  2. Patatesi,elma dilimi formunda, doğrayın.
  3. Bir kaseye, dilimlenmiş patesleri bırakın.
  4. Üzerine iki litre su,ardından suyun içine,toz şeker,bir paket karbonat bırakıp,yarım saat suda patatesleri bekletin.
  5. Patatesi,yarım saat sonra. Suyunu süzün, kağıt havlu, yardımıyla patatesleri kurulayın.
  6. Karıştırma kasenin içene, zeytinyağı, kekik,toz kırmızı biber,tuz,pirinç unu, yedi baharat ek ederek birlikte harcı karıştırın.
  7. Hazırlanan harcın,içine patatesi ek ederek, birlikte karıştırın.
  8. Patatesi, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine,aralıklı olarak dizin.
  9. 200 derecede,45, dakika,kontrollü olarak patatesi, fırında, pişirin. Afiyet olsun. 🙏🌺.

Fırında Soslu Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Ciğer Dürüm
Pirinç Pilavı
Köfteli Patlıcan Sarma
Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Yoğurtlu Köz Biber Mezesi
Duble Soslu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |