Bidonda Yaprak Salamura
Bidonda Yaprak Salamura Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg asma yaprağı
- Kaya tuzu
- Sıcak su
En son suyu için :
- Bidonun içi dolacak formda çeşme suyu
- Kaya tuzu
Bidonda Yaprak Salamura Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yapraklarımızı aksi olacak formda yani damarları görünecek halde üst üste katarak desteler yapalım.
- Daha sonra yaprak destelerimizi yıkayalım ve geniş bir tencereye içi dolacak halde su dolduralım ve suyumuzu kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra yıkadığımız deste yaprakları kaynayan suya ekleyelim ve yapraklarımızın rengi sarı olana kadar ortada karıştırarak pişirelim.
- Daha sonra soğuması için bir tepsiye alalım ve soğuduktan sonra elimize bir deste yaprak alarak köküne ve üzerine tuz ekleyip saralım ve 5 kg luk bidona dolduralım yaprakları hepsini bu halde yapalım ve hepsi bittikten sonra bidonun iç su dolacak biçimde.
- Çeşme suyu ve kaya tuzu ek edelim karıştıralım ve en sonunda üzerine dökelim ve elimizle bastıralım ve bidonun kapağın sıkıca kapatın ve aksi çevirip 1 gün boyunca bu halde bekletelim.
Not :)İsterseniz tuz katmayıp buzdolabı poşetlerine hisse ederek buzlukta koruma edebilirsiniz.
Bidonda Yaprak Salamura Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















